KutoolsforOffice — Tek çözüm, beş güçlü araç.Daha az çabayla daha fazlasını başarmak.

Excel'de tek bir dilimleyiciyi birden fazla PivotTable’a nasıl bağlarsınız?

YazarSiluvia Değiştirme Tarihi

Varsayılan olarak, bir Excel PivotTable dilimleyicisi yalnızca eklenmiş olduğu PivotTable ile bağlantılıdır. Ancak bazı durumlarda, çalışma kitabınızda tek bir dilimleyiciyle birden fazla PivotTable’ı kontrol ederek daha verimli bir analiz yapmanız gerekebilir. Bu öğretici, tek bir dilimleyiciyi —aynı veri kümesinden olmasalar bile— farklı veri kümelerindeki birden fazla PivotTable’a bağlamanız için iki yöntem sunar.

Tek bir dilimleyiciyi aynı veri kümesinden birden fazla PivotTable'a bağlayın
Tek bir dilimleyiciyi farklı veri kümelerinden birden fazla PivotTable'a bağlayın


Tek bir dilimleyiciyi aynı veri kümesinden birden fazla PivotTable'a bağlayın

Aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, A1:H20 aralığında bir satış tablonuz var. Verileri analiz etmek amacıyla iki PivotTable oluşturup ardından bu iki PivotTable’ı tek bir dilimleyiciyle kontrol etmek istiyorsanız, bunu gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.

sample data

1. İlk olarak, tablo aralığına dayalı iki PivotTable oluşturmanız gerekiyor.

Aralık Tablo biçiminde değilse, tüm aralığı seçmeniz ve Ekle>PivotTablo'ya tıklamanız gerekir.
click Insert > PivotTable
Aralık bir Tablobiçimindeyse, yalnızca tablonun herhangi bir hücresine tıklamanız ve ardından Tasarım(Tablo Araçları) >PivotTablo ile Özetle'ye tıklamanız yeterlidir.
click Design > Summarize with PivotTable

2. Açılan Özet Tablo Oluştur iletişim kutusunda, PivotTable’ın yerleştirileceği yeri Özet Tablo raporunun nereye yerleştirilmek istediğini seçin bölümünde belirtin ve ardından Tamam düğmesine tıklayın.

specify where to place the pivot table in in the dialog box

3. Artık PivotTable’ınıza alanlar eklemenin tam zamanı! Gerekli alanları hedef bölgelere tek tek sürükleyin.

Bu örnekte, Tarih alanını alan listesinden Satırlar alanına ve Satış alanını Değerler alanına sürüklüyorum. Ekran görüntüsüne bakın:

drag the needed fields to the target areas one by one

4. Tablo aralığına ikinci PivotTable'ı eklemeye devam edin.

Burada, aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi iki PivotTable oluşturdum.

insert the second pivot table for the table range

5. Artık bir dilimleyici eklemeniz gerekiyor (bu dilimleyici, her iki PivotTable’ı da kontrol etmek için kullanılacak). Herhangi bir hücreye tıklayarak ÖzetTablo1 gibi bir PivotTable’ı seçin ve ardından Çözümle (Özet Tablo Araçları sekmesi altında) > Dilimleyici Ekle seçeneğine gidin.

 insert a slicer by clicking Analyze > Insert Slicer

6. Açılan Dilimleyicileri Ekle iletişim kutusunda, iki PivotTable'yi filtrelemek için kullanmak istediğiniz sütunu işaretleyin ve ardından Tamam'a tıklayın.

 check the column to use to filter both the two pivot tables

7. Ardından bir dilimleyici Geçerli Çalışma Sayfası'na eklenir. Dilimleyici şu anda yalnızca ÖzetTablo1 ile bağlantılı olduğundan, onu ayrıca ÖzetTablo2 ile de ilişkilendirmeniz gerekir. Dilimleyiciye sağ tıklayın ve bağlam menüsünden Rapor Bağlantıları'na tıklayın.

right click the slicer and click Report Connections

8. Rapor Bağlantıları iletişim kutusunda, bu dilimleyiciye aynı anda bağlanmanız gereken PivotTable'yi seçin ve ardından Tamam düğmesine tıklayın.

 check the pivot tables to connect to this slicer

Artık dilimleyici her iki Özet Tablo’ya da bağlıdır.

a screenshot of kutools for excel ai

Excel'in sihrini KUTOOLS AI ile keşfedin

  • Akıllı Yürütme: Hücre işlemlerini gerçekleştirin, verileri analiz edin ve hepsini basit komutlarla oluşturulan grafiklerle tamamlayın.
  • Özel formüller: İş akışlarınızı kolaylaştırmak için özelleştirilmiş formüller oluşturun.
  • VBA Kodlama: VBA kodlarını zahmetsizce yazın ve anında uygulayın.
  • Formül Yorumlama: Karmaşık formülleri bir çırpıda anlayın.
  • Metin Çevirisi: Elektronik tablolarınızda dil bariyerlerini aşın.
Yapay zekâ destekli araçlarla Excel yeteneklerinizi geliştirin.Şimdi İndirinve verimliliği hiç olmadığı kadar deneyimleyin!

Tek bir dilimleyiciyi farklı veri kümelerinden birden fazla PivotTable'a bağlayın

Yukarıdaki PivotTable’lar tamamıyla aynı veri kümesinden gelmektedir. Eğer PivotTable’lar farklı veri kümelerinden geliyorsa, bu görevi farklı bir şekilde ele almanız gerekir.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, farklı aylara ait aylık satışları içeren iki çalışma sayfanız olduğunu varsayalım: Ağustos ve Eylül. Bu iki tablodaki verilerin ayrı ayrı PivotTable’larla analiz edilmesi gerekiyor. Ayrıca her iki PivotTable’ı da kontrol etmek için tek bir dilimleyiciye ihtiyacınız var. Bu bölümdeki yöntem size yardımcı olabilir.

Not: Dilimleyiciyi oluşturmak için kullanılan her iki çalışma sayfası da aynı sütun verilerine sahip olmalıdır.

sample data 1

sample data 2

Tabloları oluşturun

1. Her iki aralığın da Tablo biçiminde olduğundan emin olun. Değilse, bunları tabloya dönüştürmeniz gerekir.

1) “Ağustos” çalışma sayfasındaki tüm Veri Aralığı'yu seçin ve Ct rl +Ttuşlarına basın.
2) Açılan Tablo Oluşturiletişim kutusunda, Aralık seç metin kutusuna otomatik olarak eklenir. Seçtiğiniz aralık başlıklara sahipse, lütfen Tablomda başlık varkutusunu işaretleyin ve Tamamdüğmesine tıklayın.

Create tables for the two tables

3) “Eylül” çalışma sayfasındaki Veri Aralığı'yu Tabloya dönüştürmek için yukarıdaki 1) ve 2) adımlarını tekrarlayın.
Tabloları yeniden adlandırın

2. Aralıkları tablolara dönüştürdükten sonra lütfen tabloları açıklayıcı isimlerle yeniden adlandırın. Burada tablo adlarını çalışma sayfalarının adlarıyla eşleştirdim; yani Ağustos ve Eylül.

Tablodaki herhangi bir hücreye tıklayın, Tasarım sekmesine gidin ve ardından Tablo Adı metin kutusundaki tablo adını değiştirin.

rename the two tables

Dilimleyici oluşturmak için yardımcı bir sütun oluşturun ve tabloya dönüştürün

3. Yeni sayfa düğmesine tıklayarak yeni bir çalışma sayfası oluşturun ve gerektiğinde yeniden adlandırın.

create a new worksheet by clicking the New sheet button

4. Veri içeren herhangi bir çalışma sayfasına geri dönün (örneğin “)Ağustos”) ve dilimleyici oluşturmak için kullanmak istediğiniz sütundaki verileri seçin. Burada, “Ağustos” çalışma sayfasında “Ürün” sütununu seçiyorum. Verileri kopyalamak için Ctrl+C tuşlarına basın, ardından verileri yeni oluşturulan çalışma sayfasına yapıştırmak için Ctrl+V tuşlarına basın.

5. Yeni oluşturulan çalışma sayfasında verilerin seçili olduğundan emin olun, ardından Veri > Yinelenenleri Kaldır'a tıklayın.

click Data > Remove Duplicates

6. Yinelenenleri Kaldır iletişim kutusunda, Tamam düğmesine tıklayın.

click the OK button to remove all duplicates

7. Ardından, listeden kaç yinelenenin kaldırıldığını gösteren bir iletişim kutusu açılır; iletişim kutusunu kapatmak için Tamam'a tıklayın.

8. Yinelenenleri kaldırdıktan sonra kalan veri hücrelerini seçin ve Ctrl+T tuşlarına basın. Açılan Tablo Oluştur iletişim kutusunda, Tablom başlık içeriyor kutusunu işaretleyin ve ardından Tamam'a tıklayın.

create a new table for the unique data

9. Bu yeni oluşturulan çalışma sayfasındaki tablo adını sütun başlığıyla eşleyecek şekilde değiştirin; bu da “Ürün” olacaktır.

Farklı veri kümelerinden PivotTable oluşturun

10. “Ağustos” adlı çalışma sayfasına geri dönün, tablodaki herhangi bir hücreye tıklayın ve Tasarım > Özet Tablo ile Özetle'ye tıklayın.

11. Özet Tablo oluştur iletişim kutusunda aşağıdaki gibi yapılandırma yapmanız gerekir.

11,1) Şu anda Seçilen tablo olanın adı,Tablo/Aralıkmetin kutusunda görüntülenir;
11,2)Yeni çalışma sayfasıseçeneğini PivotTable raporunun nereye yerleştirilmek istediğini seçinbölümünde işaretleyin;
11,3)Bu veriyi Veri Modeline eklekutusunu Birden fazla tabloyu analiz etmek isteyip istemediğinizi seçinbölümünde işaretleyin;
11,4)Tamamdüğmesine tıklayın. Ekran görüntüsüne bakın:

specify the options in the create PivotTable dialog box

12. Artık PivotTable’ınıza alanlar eklemenin tam zamanı! Gerekli alanları hedef bölgelere tek tek sürükleyin.

Bu örnekte,Tarihalanını alan listesinden Satırlaralanına ve Satışalanını Değerleralanına sürüklüyorum. Ekran görüntüsüne bakın:

drag the needed fields to the target areas

13. “Eylül” adlı çalışma sayfasına gidin, tablodaki herhangi bir hücreye tıklayın ve Tasarım > Özet Tablo ile Özetle’ye tıklayın.

14. Ardından, Özet Tablo Oluştur iletişim kutusundaki ayarları yapılandırmanız gerekir.

Buradaki farklı ayar, Mevcut çalışma sayfası seçeneğini seçmeniz ve ilk PivotTable'in yerleştirildiği çalışma sayfasında bir hücreyi seçmenizdir.

configure the settings in the Create PivotTable dialog box

15. Artık bu Özet Tabloya alanlar ekleyin.

add fields to this pivot table

Artık farklı veri kümelerinden gelen iki Özet Tabloyu tek bir çalışma sayfasında bir araya getirdiniz.

the two pivot tables from different data sets are placed in one worksheet

Bir PivotTable dilimleyicisi ekleyin

16. Herhangi bir PivotTable’a tıklayın (burada ilk PivotTable içindeki herhangi bir hücreye tıklıyorum), ardından Analiz > Dilimleyici Ekle.

 click Analyze > Insert Slicer

17. Dilimleyicileri Ekle iletişim kutusunda aşağıdaki gibi yapılandırma yapmanız gerekir.

17,1)Tümüsekmesine tıklayın;
17,2) 8 numaralı adımda oluşturduğunuz “Ürün” tablosundaki sütunu işaretleyin;
17,3)Tamamdüğmesine tıklayın.

configure the settings in the Insert Slicers dialog box

Mevcut tablolar arasında ilişkiler oluşturun

18. Şimdi mevcut tablolar arasında ilişki oluşturmanız gerekiyor. Herhangi bir PivotTable’ye tıklayın ve ardından Analiz > İlişkiler seçeneğine gidin.

click Analyze > Relationships

19. Açılan İlişkileri Yönet iletişim kutusunda, Yeni düğmesine tıklayın.

click the New button

20. İlişki Oluştur iletişim kutusunda, ilk ilişkileri aşağıdaki gibi oluşturmanız gerekir.

20,1) İlk ilişki,Ağustostablosundan Ürüntablosuna doğrudur.
Bu nedenle şunları seçmeniz gerekir:Veri Modeli Tablosu: Ağustosve Veri Modeli Tablosu: Ürünöğelerini ayrı ayrı Tablove İlgili TabloAçılır Liste ve ÜrünHer iki tablodaki ilgili sütunu öğe olarak seçin. Ekran görüntüsüne göz atın.
20,2)Tamamdüğmesine tıklayın.

build the first relationships in the Create Relationship dialog box

21. Ardından İlişkileri Yönet iletişim kutusuna dönülür; tekrar Yeni düğmesine tıklayın.

click the New button again

22. İlişki Oluştur iletişim kutusunda, ikinci ilişkileri aşağıdaki gibi oluşturmanız gerekir.

22,1) İkinci ilişki,Eylültablosundan Ürüntablosuna doğrudur.
Bu nedenle şunları seçmeniz gerekir:Veri Modeli Tablosu: Eylülve Veri Modeli Tablosu: Ürünöğelerini ayrı ayrı Tablove İlgili TabloAçılır Liste ve ÜrünHer iki tablodaki ilgili sütunu öğe olarak seçin. Ekran görüntüsüne göz atın.
22,2)Tamamdüğmesine tıklayın.

build the second relationships in the Create Relationship dialog box

23. İlişkileri Yönet iletişim kutusuna geri döndüğünüzde, içeriğinde listelenmiş iki ilişkiyi göreceksiniz. İletişim kutusunu kapatmak için Kapat düğmesine tıklayın.

24. Dilimleyiciye sağ tıklayın ve bağlam menüsünden Rapor Bağlantıları seçeneğine tıklayın.

right click the slicer and click Report Connections

25. Rapor Bağlantıları iletişim kutusunda, bu dilimleyiciye bağlanmasını istediğiniz PivotTable’i seçin ve Tamam düğmesine tıklayın.

check the pivot tables to connect to this slicer

Artık tüm adımları başarıyla tamamladınız.

Dilimleyici artık farklı veri kümelerinden gelen Özet Tablo’ya bağlıdır.

En İyi Office Üretkenlik Araçları

🤖KUTOOLS AI Yardımcısı: Şunu temel alarak Veri Analizi’i devrimleştirin:Akıllı Yürütme   |  Kod Oluştur|  özel formüller Oluştur  |  Verileri Analiz Et ve Grafikler Oluştur|  Geliştirilmiş İşlevler Çağır…
Popüler Özellikler:Bul, Vurgula veya Yinelenenleri İşaretle   |  Boş Satırları Sil   |  Veri Kaybetmeden Sütunları Birleştir veya Hücreleri   |   Formül kullanmadan yuvarlama…
Süper ARA:Çoklu Kriterli Düşey Arama (VLookup)  |  Çoklu Değerli Düşey Arama (VLookup)  |   Birden Fazla Sayfada Düşey Arama (VLookup)   |   Bulanık Eşleme…
Gelişmiş Açılır Liste:Hızlıca Açılır Liste Oluştur   |  Bağımlı Açılır Liste   |  Çoklu Seçimli Açılır Liste…
Sütun Yöneticisi:Belirli Sayıda Sütun Ekle|Sütunları Taşı|Gizli Sütunların Görünürlük Durumunu Aç/Kapat|Aralıkları ve Sütunları Karşılaştır…
Öne Çıkan Özellikler:Izgara Odaklama   |  Tasarım Görünümü   |Gelişmiş formül çubuğu   | Çalışma Kitabı ve Sayfa Yöneticisi   |  Kaynaklar(Otomatik Metin)|  Tarih Seçici   |  Çalışma Sayfalarını Birleştir  |  Şifrele/Hücreleri Şifre Çöz   | Listeye Göre E-posta Gönder   |  Süper Filtre   |   Özel Filtre(Kalın Yazılı Hücreleri Filtrele/italik/üstü çizili…) …
En İyi 15 Araç Setleri:12 MetinAraçları(Metin Ekle,Belirli Karakterleri Sil, …)|   50+GrafikTürleri(Gantt Grafiği, …)|   40+ Pratik Formüller(Doğum tarihine dayanarak yaş hesapla, …)|   19 EklemeAraçları(QR Kodu Ekle,Yoldan Resim Ekle, …)|   12 DönüştürmeAraçları(Kelimeye Dönüştür,Döviz Kuru Dönüşümü, …)|   7 Birleştir ve AyırAraçları(Gelişmiş Satırları Birleştir,Hücreleri Böl, …)|… ve daha fazlası
Kutools'u tercih ettiğiniz dilde kullanın – İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, Çince ve 40+ diğer dilleri destekler!

Kutools for Excel ile Excel becerilerinizi üst seviyeye taşıyın ve hiç yaşamadığınız bir verimlilik deneyimi yaşayın.Kutools for Excel, üretkenliği artırmak ve Zamanı Kaydet için 300’den fazla gelişmiş özelliğe sahiptir.İhtiyacınız olan özelliği hemen edinmek için buraya tıklayın…


Office Tab, Office uygulamalarına sekmeli arayüz getirir ve işlerinizi çok daha kolay hale getirir

  • Word, Excel, PowerPoint, Publisher, Access, Visio ve Project'te sekmeli düzenleme ve okuma özelliğini etkinleştirin.
  • Birden fazla belgeyi yeni pencerelerde değil, aynı pencerenin yeni sekmelerinde açın ve oluşturun.
  • Günlük üretkenliğinizi %50 artırır ve size her gün yüzlerce fare tıklamasından tasarruf sağlar!

Tüm Kutools eklentileri — tek bir yükleyiciyle!

Kutools for Office paketi, Excel, Word, Outlook ve PowerPoint için eklentileri ve ayrıca Office Tab Pro’yu içerir; bu da Office uygulamalarında çalışan ekipler için idealdir.

ExcelWordOutlookTabsPowerPoint
  • Hepsi bir arada paket— Excel, Word, Outlook ve PowerPoint eklentileri + Office Tab Pro
  • Tek yükleyici, tek lisans— dakikalar içinde kurulum (MSI uyumlu)
  • Birlikte daha iyi çalışır— Office uygulamalarında akıcı üretkenlik
  • 30 günlük tam özellikli deneme— kayıt gerekmez, kredi kartı gerekmez
  • En iyi fiyat performans— tek tek eklenti satın alımına göre tasarruf edin